Pulled pork och kanske även pulled beef har ni säkert provat. Men har ni testat pulled lamb? Den här varianten är lite provensalskt inspirerad istället för den mexikanska kryddningen som är vanlig med nöt- och fläskkött.
Ingredienser
ca 1 kg lammkött, t ex bog (gärna med ben)
1 gul lök
2-3 färska tomater
5 klyftor vitlök
1 msk torkad rosmarin
1/2 msk honung
3 tsk kallpressad rapsolja
1 tsk mald svartpeppar
Salt
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka lök och tomater grovt och lägg runt kanterna i en ugnsäker gryta.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda resten av ingredienserna till en marinad.
Om det är mycket fett och hinnor på köttet putsas detta med fördel bort. Smeta in köttet med marinaden och placera det i grytan. Häll på eventuellt överbliven marinad. Lägg på locket och sätt in grytan i ugnen i 5-6 timmar. När köttet går att dra isär med en gaffel är det färdigt.
Dra isär köttet och blanda runt med löken och tomaterna.
Servera med ugnsrostade grönsaker och en grönsallad med smulad fetaost.
Måste bara fråga, kan det verkligen stämma med en matsked svartpeppar?!
Bra fråga! Det är längesedan vi skrev ner receptet och vi har heller inte lagat det på ett tag. Men det låter onekligen mycket, det borde vara en tesked. Jag ändrar genast.
Tack för din feedback! Och om du lagar det så återkom gärna om hur det blev 🙂