Det går att göra mycket gott av lamm. Här kommer vi att samla våra favoritrecept!
Lammkött behöver kryddas ordentligt för att komma till sin rätt. Kryddor som passar särskilt bra till lamm är till exempel rosmarin, vitlök och timjan.
Stekar och liknande av lamm smakar bäst om de är lite rosa i mitten. Använd alltid termometer vid tillagning av större bitar och låt köttet vila en stund insvept i smörgåspapper eller aluminiumfolie innan det skärs upp.
Några av våra favoritrecept
- Çevapçiçi
- Dillkött på lamm
- Juliga lammrevben
- Julmustrevben
- Lammchili
- Lammcurry
- Lammfärsbiffar
- Lammfärsgratäng
- Lammfärspiroger
- Lammfärsspett
- Lammgryta med ingefära och kanel
- Lammgulasch
- Lammlägg i rödvinssky
- Lammrevben
- Lammsadel
- Midvintersoppa
- Orientaliska lammfärsbiffar
- Pulled lamb – Provençal
- Pulled lamb – Tex-Mex
- Whiskybiffar
- Fetaostfylld tunnbringa