Idag, när grillvädret kom med besked, så blev även de nya korvarna klara att hämta – vilken perfekt timing 🙂 Som vanligt tillverkas korven hos Claessons chark i närbelägna Falköping.
Comeback-korven är ”Västgötsk grek” med soltorkade tomater och ”salladsost” från Påverås. Egentligen är det en fetaost, men det får den inte kallas. Vi tycker dock att det är bättre att mjölken kommer från kor bara någon kilometer från ysterskan snarare än från Grekland!
Nykomlingen heter Mää-rguez och är kryddad med bland annat chili, paprika och spiskummin. Den är som traditionen bjuder gjord i smala fjälster.
Korvarna finns redan nu i butiken, men kommer att ”lanseras” lite mer högtidligt på Kristi Himmelsfärdsdagen när vi har öppet hus kl 10-16. Kom och klappa lamm, titta på hönsen eller kika in i butiken! Korv finns att köpa antingen grillad eller att ta med hem. Det finns också lite detaljer i frysen förutom som vanligt lamm- och fårskinn.
Vi bjuder på fika – välkomna!